[HD2] ustawienia gprs, mms

Regulamin działu HTC
Tworząc temat, zamieść w nim:
    - tag (nawias kwadratowy) zawierający model posiadanego urządzenia (bez nazwy producenta),
    - krótki opis problemu.

np. [TouchPro2] Niedziałająca warstwa dotykowa

Przeczytaj również: Regulamin PDAforum.pl

[HD2] ustawienia gprs, mms

Post #6504 przez Dogmen » 19.11.2009, 21:40


Od kilku dni mam problem z ustawieniami gprs i wap, otóż sieć nie przesyłała mi tych ustawień automatycznie i nie mogę wysyłać mms .
Chciałem to wpisać ręcznie ale nie mam zielonego pojęcia gdzie tego szukać w HTC HD2 który ma Windows mobile 6.5
Proszę bardzo o pomoc. :(
Dogmen
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 13.11.2009, 15:24
PDA: HTC HD2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6509 przez Neo » 19.11.2009, 23:30


jaka masz siec?

jak cos to Start/Ustawienia/Połączenia/połaczenia/ - automatyczna konfiguracja.

tu telefon sam łączy się z siecią i sam ściąga ustawienia gprs/mms
Android OS - Blog techniczny, wszystko na temat roota & Recovery

Samsung Galaxy S i9000 ROM: 2.3.3
Samsung Google Nexus S i9023 SL ROM: 2.3.3
Neo
Uploader
  Awatar użytkownika
 
Posty: 1325
Rejestracja: 29.06.2009, 19:02
Miejscowość: Toruń
Wiek: 26
PDA: Galaxy S /Nexus S i9023SL
CPU (MHz): 1000
OS: Android 3.x
Piwa: 107/55


    NieznanyNieznana

Re: HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6525 przez Dogmen » 20.11.2009, 13:33


nostradamus napisał(a):jaka masz siec?

jak cos to Start/Ustawienia/Połączenia/połaczenia/ - automatyczna konfiguracja.

tu telefon sam łączy się z siecią i sam ściąga ustawienia gprs/mms



Moja sieć to O2 UK .
Dogmen
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 13.11.2009, 15:24
PDA: HTC HD2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6531 przez hinix » 20.11.2009, 23:06


http://rapidshare.com/files/263369351/n ... _setup.zip
Sciagnij, zainstaluj, wybierz kraj, wybierz operatora, OK.
hinix
Administrator
  Awatar użytkownika
 
Posty: 954
Rejestracja: 11.08.2008, 18:55
Miejscowość: phpbb_users
Wiek: 27
PDA: Desire Z
CPU (MHz): 1100
OS: Android 4.2.x
Piwa: 52/13


    NieznanyNieznana

HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6539 przez Dogmen » 21.11.2009, 16:52


Zainstalowałem ale gdzie tego teraz szukać ???? Jestem nowy w tym świecie proszę o cierpliwość ;)
Dogmen
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 13.11.2009, 15:24
PDA: HTC HD2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6546 przez Neo » 21.11.2009, 22:29


w Start/Ustawienia/System lub Połaczenia

Start/Setting/System or Connetions..

:)
Android OS - Blog techniczny, wszystko na temat roota & Recovery

Samsung Galaxy S i9000 ROM: 2.3.3
Samsung Google Nexus S i9023 SL ROM: 2.3.3
Neo
Uploader
  Awatar użytkownika
 
Posty: 1325
Rejestracja: 29.06.2009, 19:02
Miejscowość: Toruń
Wiek: 26
PDA: Galaxy S /Nexus S i9023SL
CPU (MHz): 1000
OS: Android 3.x
Piwa: 107/55


    NieznanyNieznana

HTC HD2 i ustawienia gprs

Post #6550 przez Dogmen » 22.11.2009, 16:51


Już poradziłem sobie i ustawiłem manualnie dziękuje wszystkim za pomoc.
Dogmen
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 13.11.2009, 15:24
PDA: HTC HD2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #9309 przez slawekn29 » 8.02.2010, 13:52


przepraszam mam pytanie.mam podobne kłopoty z mms jak kolega ta sama sieć o2 uk,ściągnąłem program z wyżej podanego linku rapidshara ale nie mogę tego zainstalować. po kliknięciu setup włącza się przeglądarka internetowa i to wszystko. jak to zainstalować?

[ Dodano: 8.02.2010, 14:11 ]

kolejne pytanie.udało mi się to jednak zainstalować , teraz nie wiem jednak gdzie to znaleźć w telefonie . jest podane że to ma być w start-settings-system and connections problem w tym że u mnie nie ma w settings ani folderu system ani connections ani kombinacji wyżej wymienionych.co mam zrobić po zainstalowaniu.pomocy

[ Dodano: 8.02.2010, 14:43 ]

nowa zagwozdka. zainstalowałem to w telefonie znalazłem connection settup jednak nie mogę w to wejść.po kliknięciu ikona się podświetla i taka pozostaje , nie otwiera się żadne okno. o co chodzi????
slawekn29
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 7.02.2010, 17:12
PDA: htc hd2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #9355 przez Neo » 8.02.2010, 21:22


hmm ściągnij plik z komputera i zainstaluj z punktu telefonu.. pro po lepiej jest zrobić HR i telefon sam spyta czy ma ściągnąć konfiguracje mms/gprs.
Android OS - Blog techniczny, wszystko na temat roota & Recovery

Samsung Galaxy S i9000 ROM: 2.3.3
Samsung Google Nexus S i9023 SL ROM: 2.3.3
Neo
Uploader
  Awatar użytkownika
 
Posty: 1325
Rejestracja: 29.06.2009, 19:02
Miejscowość: Toruń
Wiek: 26
PDA: Galaxy S /Nexus S i9023SL
CPU (MHz): 1000
OS: Android 3.x
Piwa: 107/55


    NieznanyNieznana


Wróć do HTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron