[WM] Jak zmienić dzwonek? Np na mp3?

Tu znajdują się najczęściej zadawane pytania dotyczące elementarnej wiedzy na temat urządzeń PDA. Obowiązkowa pozycja dla początkujących.
Przeczytaj, zanim cokolwiek napiszesz!

Moderator: Hellraiser

Regulamin działu FAQ
Przeczytaj: Regulamin PDAforum.pl

[WM] Jak zmienić dzwonek? Np na mp3?

Post #490 przez nit » 11.09.2008, 12:43


Mam pytanie, jak zmienić dzwonek z oryginalnego na jakąś mp3 ??
nit
200-300 postów
 
Posty: 214
Rejestracja: 9.09.2008, 19:15
PDA: toshiba G900 + 160 g
CPU (MHz): 624
OS: WindowsMobile 6/6.1
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

jak zmienić dzwonek

Post #493 przez margmisie » 11.09.2008, 14:20


Dźwięki zmienia się w Start > Ustawienia > zakładka Osobiste > Dźwięki i powiadomienia > Powiadomienia.

Żeby widoczne były tam inne niż standardowe dzwonki, wystarczy wrzucić plik z dzwonkiem do folderu Moje dokumenty.
Pozdrawiam
margmisie

Agencja Eventowo - Reklamowa - http://crazyparty.eu
margmisie
VIP
 
Posty: 1539
Rejestracja: 7.08.2008, 00:10
Miejscowość: Warszawa
Wiek: 30
PDA: Nexus 4, BB Q5, Xperia E
CPU (MHz): 0
OS: Android 4.3.x
Piwa: 116/28


    NieznanyNieznana

Jak zmienić dzwonek?

Post #494 przez nit » 11.09.2008, 14:29


wielkie dzięki
nit
200-300 postów
 
Posty: 214
Rejestracja: 9.09.2008, 19:15
PDA: toshiba G900 + 160 g
CPU (MHz): 624
OS: WindowsMobile 6/6.1
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Jak zmienić dzwonek?

Post #505 przez Hellraiser » 11.09.2008, 19:33


wystarczy wrzucić plik z dzwonkiem do folderu Moje dokumenty.
bądź też, w celu zaoszczędzenia miejsca, do głównego katalogu karty pamięci.
Image
Hellraiser
Redaktor
  Awatar użytkownika
 
Posty: 185
Rejestracja: 8.08.2008, 12:10
Miejscowość: Wolne Miasto Gdańsk
PDA: SPV M2000
CPU (MHz): 530
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 5/9


    NieznanyNieznana

[HD2] Ustawienie mp3 na dzwonek

Post #7773 przez Gibs » 4.01.2010, 17:10


Witam jestes posiadaczem HTC HD2 rozwazalem zakup pomiedzy HTC HD2, Nokia N900 i Iphone jak wybralem juz wiecie, czytalem wiele watkow i recenzji jestem zadowolony poniewaz telefon jest b dobry ale jest rowniez kilka rzeczy ktore draznia tym bardziej iz telefon nie jest tani wiec mozna wymagac od niego wiecej. Denerwuje to ze jest bardzo cichy jesli chodzi o sluchanie muzyki to Nokia bije go na lopatki (fakt ze w Noki jest stereo wiec to zapewne powod lepszego dzwieku ale mysle ze nie bylo by problemem takie rozwiazanie w THC) za Iphonem przemawia ogromny zasob smiesznych aplikacji i gier z tego co wiem na HD2 wybor jak narazie jest ubogi (wiem ze to nowy telefon i mam nadzieje ze to ulegnie zmianie)

Mam pytanie poniewaz kolejnym irytujacym tematem jest problem z ustawieniem dzwonka mp3 jakby nie moglo byc to rozwiazane jak w Noki, czytalem ze trzeba zgrac plik do katalgu Rings ? wchodze do Eksplorator Plikow znajduje tam ten katalog ale nie wiem jak znalesc tam karte pamieci by skopiowac plik prosze o pomoc i z gory sorry jesli to jest blache, jesli jest dostep do fajnych aplikacji i gierek to poprosze o namiar. Dzieki z gory i Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez margmisie, 8.01.2010, 15:25, edytowano w sumie 1 raz

Powód moderacji: Proszę konkretnie tytułować tematy

Gibs
5-25 postów
 
Posty: 7
Rejestracja: 4.01.2010, 16:57
PDA: HTC Touch HD2
CPU (MHz): 1024
OS: WindowsMobile 5
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #7781 przez hacker00 » 4.01.2010, 20:35


Witam.
1. W eksploratorze poruszasz sie na dwa sposoby, albo klikasz przycisk "w góre" albo wybierasz z menu rozwijanego odpowiedni katalog lub urządzenie.
Czyli np. będac w Windows\Rings dajesz dwa razy przycisk "w górę" aż nie zobaczysz na liście Storage Card. Potep klikasz na Storage Card i dalej w katalog, gdzie masz dzwonki. Zaznaczasz je, kopiujesz i spowrotem "w góre" az na sam wierzcholek drzewa
2. Aby widzieć karte, nie możesz miec podłączonego pda do pc jako napęd. W przypadku takiego połączenia karta jest udostepniana pc-towi i niewidoczna z poziomu PDA.
3. Możesz wgrywamć swoje dzwonki do katalogi Windows\Rings lub My Documents\My Ringtones. I tu i tu dzwonki beda widoczne przy wybieraniu rodzaju dzwonka. Ja wybieram ten drugi, dla porządku.
hacker00
5-25 postów
 
Posty: 17
Rejestracja: 4.01.2010, 20:20
PDA: HTC Touch HD2
CPU (MHz): 1024
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #7783 przez Neo » 4.01.2010, 20:43


1 przez USB za pomocą activesynca - masz dostęp do katalogów głównych... chyba ze masz Vistę do Device Center. można pobrać owe programy z Microsoftu..

i potem możesz za pomocą eksplorera plików lub za pomocą komputera bezpośrednio do tego katalogu Rings
Neo
Uploader
  Awatar użytkownika
 
Posty: 1325
Rejestracja: 29.06.2009, 19:02
Miejscowość: Toruń
Wiek: 26
PDA: Galaxy S /Nexus S i9023SL
CPU (MHz): 1000
OS: Android 3.x
Piwa: 107/55


    NieznanyNieznana

Post #7964 przez Gibs » 8.01.2010, 13:54


Ok dzieki za pomoc, wsumie robilem tak ale tel nie widzial karty a to dlatego ze chwile wczesniej wyjelem ja i wsadzilem do laptopa i widocznie trzeba bylo zrestartowac telefon, a jak sprawa ma sie do dziwku smsow? w jaki katalog trzeba wrzucic? Mam jescze pytanie odnosnie aplikacji bylem w Marketplace i nie dosc ze jest tam dosc malo aplikacji tym bardziej ciekawych to wiekszosc jest za dosc spora kase, a moi znajomi ktorzy maja wczesniejsze modele HTC maja mozliwosc sciagania fajnych gierek i aplikacji w dodatku wiekszosc za free. Z gory dziekuje za pomoc
Gibs
5-25 postów
 
Posty: 7
Rejestracja: 4.01.2010, 16:57
PDA: HTC Touch HD2
CPU (MHz): 1024
OS: WindowsMobile 5
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #7977 przez Viciu » 8.01.2010, 17:57


Gibs napisał(a):a jak sprawa ma sie do dziwku smsow? w jaki katalog trzeba wrzucic?

głowny folder windowsa ;)
Gibs napisał(a):Mam jescze pytanie odnosnie aplikacji bylem w Marketplace

zasada forum: 1 problem = 1 temat
Viciu
Administrator
  Awatar użytkownika
 
Posty: 884
Rejestracja: 8.08.2008, 13:14
Miejscowość: Poznań
Wiek: 27
PDA: Milestone,Toshiba G900
CPU (MHz): 1000
OS: Android 2.2
Piwa: 67/199


    NieznanyNieznana

Post #10529 przez maras09 » 15.02.2010, 03:01


Dźwięk smsa - plik mp3 skopiowac do folderu Windows :)
maras09
5-25 postów
  Awatar użytkownika
 
Posty: 5
Rejestracja: 24.01.2010, 01:44
Miejscowość: Gdynia
Wiek: 33
PDA: HTC HD 2
CPU (MHz): 1000
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #11698 przez djk4cz0r » 23.02.2010, 23:59


To jest ładnie opisane na stronie http://www.htc.com/pl/support.aspx i nie trzeba do tego szukania po forach :D
djk4cz0r
5-25 postów
 
Posty: 5
Rejestracja: 23.02.2010, 23:51
PDA: HTC HD2
CPU (MHz): 1024
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 0/0


    NieznanyNieznana

Post #11748 przez hinix » 24.02.2010, 09:19


Ciekawe ile osob jeszcze o tym napisze...
temat scalam z tematem w FAQ.
hinix
Administrator
  Awatar użytkownika
 
Posty: 954
Rejestracja: 11.08.2008, 18:55
Miejscowość: phpbb_users
Wiek: 26
PDA: Desire Z
CPU (MHz): 1100
OS: Android 4.2.x
Piwa: 52/13


    NieznanyNieznana

[Touch2] mp3 na dzwonki

Post #11766 przez kostek1888 » 24.02.2010, 11:34


Albo prościej :] przytrzymać chwilę dłużej stylus na pliku mp3 (który chcemy ustawić jako dzwonek) do momentu wyskoczenia listy poleceń i z niej wybrać komendę "ustaw jako dźwięk dzwonka". EmPeTrójka sama skopijue się do folderu windows/rings. Bynajmniej na HTC Touch Pro działa :]
Pozdrawiam.
HTC Touch Pro
|TP|ROM|6.5.5|WWE| ★ Energy 'Leo' (23541/21892) ★ |Feb 26| Sense 2.5.2012 !
kostek1888
5-25 postów
 
Posty: 6
Rejestracja: 1.09.2009, 14:16
Miejscowość: KOSZALIN
Wiek: 30
PDA: HTC Touch Pro
CPU (MHz): 528
OS: WindowsMobile 6.5.x
Piwa: 1/0


    NieznanyNieznana


Wróć do FAQ

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości