[RX3715] Jak usunąć pliki notatek głosowych

ipaq rx3715

Regulamin działu HP
Tworząc temat, zamieść w nim:
    - tag (nawias kwadratowy) zawierający model posiadanego urządzenia (bez nazwy producenta),
    - krótki opis problemu.

np. [614c] Niedziałająca warstwa dotykowa

Przeczytaj również: Regulamin PDAforum.pl

[RX3715] Jak usunąć pliki notatek głosowych

Post #12189 przez kaminkrz » 26.02.2010, 13:55

witam wszystkich serdecznie-jestem tu nowy i poznaje powolutku moje pda-napotkałem problem-nie mogę skasować trzech plików-nie jest to wielki problem,ale wysoce drażniący-te pliki pochodzą z notatek głosowych i znajdują się w my documents-te pliki to:
recording1
recording2
recording3

przez file explorer nie da rady ich skasować-proszę o pomoc-system to win mobile 2003 se

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Viciu, 26.02.2010, 14:21, edytowano w sumie 1 raz

Powód moderacji: Proszę o pisanie bardziej sprecyzowanych tematów

kaminkrz
0-5 postów

PDA: hp ipaq rx3715
CPU (MHz): 400
Piwa: 0/1

NieznanyNieznana

Post #12194 przez Viciu » 26.02.2010, 14:19

kaminkrz napisał(a):witam wszystkich serdecznie-jestem tu nowy

witamy :)
kaminkrz napisał(a):pliki pochodzą z notatek głosowych i znajdują się w my documents

dlaczego nie możesz ich usunąć? jaki komunikat?
prawdopodobnie jakiś program korzysta z nich (blokuje) czyli jakiś dyktafon itp zrestartuj swoje PDA i spróbuj ponownie ;) powinno już pójść :)
jeśli natomiast nie pomoże to spróbuj aplikacją WM5torage i uaktywnij wybraną partycję z listy na której znajdują się pliki i podłacz do komputera - wtedy powinieneś całkowicie bez problemu je skasować
ale przy pierwszej opcji także powinno pójść :)

PS. na przyszłość proszę stosować się do Regulaminu Forum oraz Regulaminów Działów (różowa tabelka powyżej)
"...ze wszystkich rodzajów niszczącej broni jaką wymyślił człowiek, najstraszniejszą i najpotężniejszą było słowo..."
Viciu
Moderator
  Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
PDA: Toshiba G900, Himalaya
CPU (MHz): 624
Piwa: 40/112

NieznanyNieznana

Post #12206 przez kaminkrz » 26.02.2010, 14:55

nie mogę ich usunąć ponieważ po zaznaczeniu tych trzech plików nigdzie nie mogę znalezć opcji delete-formatowałem storage,restartowałem urządzenie i nic

do komputera nie dam rady podłączyć,bo nie mam softu-kupiłem już tak-mam tylko kabel usb

co do stosowania się do regulaminu dałem ciała,ale podczas rejestracji przeczytałem i wydał mi się krótki,a nie wiedziałem,że działy mają swoje regulaminy,postaram się ogarnąć forum i nie powtarzać błędów-proszę zatem o wyrozumiałość..
kaminkrz
0-5 postów

NieznanyNieznana

Post #12207 przez margmisie » 26.02.2010, 15:05

proszę zatem o wyrozumiałość
da się załatwić ;)

kaminkrz napisał(a):do komputera nie dam rady podłączyć,bo nie mam softu
wystarczy pobrać Active Sync / Windows Mobile Device Center (zależnie od systemu z którego korzystasz) - są na stronie microsoftu.

kaminkrz napisał(a):win mobile 2003 se
szczerze mówiąc nie miałem do czynienia z tym systemem...
Pozdrawiam
margmisie
margmisie
Administrator

Miejscowość: Warszawa
PDA: Milestone, Touch2
CPU (MHz): 550
Piwa: 61/19

NieznanyNieznana

Post #12216 przez Viciu » 26.02.2010, 15:36

kaminkrz napisał(a):nie mogę ich usunąć ponieważ po zaznaczeniu tych trzech plików nigdzie nie mogę znalezć opcji delete

w exploratorze menu -> usuń
lub naciśnij rysik i przytrzymaj rysik na pliku aż pojawi się menu kontekstowe i wybierz "usuń"
kaminkrz napisał(a):do komputera nie dam rady podłączyć,bo nie mam softu-kupiłem już tak-mam tylko kabel usb

nie potrzeba jakiś specjalnych programów, wystarczy active Sync (dla WinXP) bądź Windows Mobile Device Center (WMDC) wbudowany w systemy Vista i Win7
a ten program o którym wspomniałem wcześniej (WM5torage) sprawia że PDA jest widziane jako pendrive w komputerze (ale nie jestem pewien czy ten program zadziała na WM2003)
kaminkrz napisał(a):co do stosowania się do regulaminu dałem ciała,ale podczas rejestracji przeczytałem i wydał mi się krótki,a nie wiedziałem,że działy mają swoje regulaminy,postaram się ogarnąć forum i nie powtarzać błędów-proszę zatem o wyrozumiałość..

spokojnie - więcej uwagi i będzie dobrze :)
margmisie napisał(a):szczerze mówiąc nie miałem do czynienia z tym systemem...

nie różni się aż tak diametralnie od następców - opcje usuń powinny być tam gdzie zawsze :P (nie chce mi się odpalać PDA z tym systemem bo on działa tylko pod ładowarką :P )
"...ze wszystkich rodzajów niszczącej broni jaką wymyślił człowiek, najstraszniejszą i najpotężniejszą było słowo..."
Piwo postawili:
kaminkrz
Viciu
Moderator
  Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
PDA: Toshiba G900, Himalaya
CPU (MHz): 624
Piwa: 40/112

NieznanyNieznana

Post #12221 przez kaminkrz » 26.02.2010, 15:49

serdecznie dziękuję za porady-problem rozwiązany-wystarczyło jak radził Viciu przytrzymać rysik na pliku i pojawiło się menu z opcją delete,w eksploratorze nie mam opcji menu-jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!
kaminkrz
0-5 postów

NieznanyNieznana

Wróć do HP

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość